+31 (0) 599 41 24 37 info@lapackexport.eu
Selecteer een pagina

Export pallets; veilig en goed beschermd vervoer

Export pallets nodig voor verzending in Europa of wereldwijd? Dan moet u bij Lapack zijn. In Europa is de Europallet de meest gebruikte pallet. De afmetingen en specificaties voor export pallets (europallets) zijn vastgelegd door de European Pallet Association (EPAL). De afmetingen zijn: 120 cm lang, 80 cm breed en 14.4 cm hoog. De draaglast is 1500 kilogram. Deze export pallets zijn duurzame, veelzijdige en milieuvriendelijke ladingdragers. De export pallets kunnen eenvoudig worden verplaatst met een vorkheftruck of pompwagen (ook wel genoemd palletwagen). De Europallet is te herkennen aan het logo “EUR”, “EPAL” of “UIC” op de linker en rechter klos. U vindt de naam van de producent of opdrachtgever op de middelste klos van de export pallets.

Euro of export pallets bieden veel voordelen. Ze kunnen meervoudig gebruikt worden, zijn milieuvriendelijk en ze hebben uitstekende hygiënische normen. Dat alles zorgt ervoor dat ze een financieel voordelige keus zijn.

 

Wat zijn de voordelen van Europallets als export pallets:

 • Gestandaardiseerde afmetingen (EPAL)
 • Sterke hygiënische normen
 • Constante (in) ruilwaarde
 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam
 • Lange levenscyclus

Lapack is specialist in verpakkingen voor exportzendingen in alle soorten en maten. Wij leveren export pallets, exportkisten, skids en speciaal verpakkingen maar ook kratten en andere houten productdragers. Uiteraard leveren wij ook de welbekende euro palletschemicaliënpallets, systeempallets en exportverpakkingen. Wij maken ook op maat gemaakte en aangepaste verpakkingen. Lapack doet er alles aan om uw vracht zo goed en veilig mogelijk te verzenden. Wij adviseren u graag! Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op.

 

Exportkisten

Naast export pallets levert Lapack ook exportkisten en exportkratten. Voor het vervoer van uw goederen die groot, zwaar of omvangrijk zijn, bieden exportkisten de ideale verpakking. Deze robuuste en stevige kisten zijn geschikt voor vervoer over de weg, door de lucht of over het water. Al de exportkisten en speciale verpakkingen voor exportzendingen die Lapack maakt voldoen aan de vereiste normen. Omdat de kisten regelmatig nog al wat te verduren krijgen tijdens het transport maken wij ze zeer robuust en zijn ze perfect in design. De exportkratten en houten kisten kunnen wij in standaard maten leveren maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Met onze verpakkingen kunnen wij uw vracht zelfs op locatie verpakken om het verzendproces te versnellen.

Waarom zou u moeten kiezen voor exportkisten bij uw exportzendingen:

 • Goede bescherming van uw goederen
 • Op maat te maken
 • Robuuste kwaliteit, bestand tegen flinke klappen
 • Snel te monteren
 • Veilig af te sluiten met deksel

Wilt u er zeker van zijn dat uw vracht veilig en beschermd bij uw klant aan komt? Kies dan voor export pallets of exportkisten van Lapack voor uw exportzendingen. Lapack zorgt ervoor dat uw exportzending veilig en tijdig aankomt op de meest kosteneffectieve manier.

Afwerking en identificatie van uw export pallets en exportzendingen
Om het verlies van uw export pallets of exportkisten zoveel mogelijk te minimaliseren, kunnen wij uw export pallets extra herkenbaar maken door uw logo er op te branden of te verven, of een andere gewenste markering aan te brengen. Uw vracht wordt zo snel herkend in het logistieke proces. Om mogelijke waterschade te beperken kunnen we uw producten ook insealen. Een andere mogelijkheid is om uw kisten en speciale verpakkingen af te werken met handvaten, wielen, hijsogen of vochtindicatoren. Kortom, Lapack kan (bijna) alles om uw exportzendingen zo handig mogelijk te verpakken en te verzenden!

 

Duurzame export pallets

Lapack vindt duurzaamheid belangrijk en daarom streven wij ernaar om een pallet zo vaak mogelijk te hergebruiken. Daarom profileert ons bedrijf zich bewust in de markt van de retourstroom. Oude export pallets van klanten worden compleet gerepareerd en hergebruikt voor nieuwe klanten. Wij hebben meerdere soorten gebruikte export pallets beschikbaar voor uw logistieke toepassing. Wij kopen uw overbodige pallets graag in. Onze geavanceerde sorteerlijn, in combinatie met jarenlange expertise, biedt uw pallet een tweede leven. Heeft u gebruikte pallets die u wilt verkopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Over Lapack
Aardappelkiem kistjes, dat is waar het mee begon in 1962. De heer H. Scholte begon met de productie van die kistjes. Zo ontstond het huidige Lapack, een volwaardig technologisch pallet productiebedrijf met een breed scala aan houten logistieke hulp- en verpakkingsmiddelen.

De verdere ontwikkeling van het bedrijf vond plaats op basis van organische groei en bedrijfsovernames. De heer J. Laning nam op 1 januari 2007 het bedrijf over. Hij zette zich voornamelijk in om de producten verder te innoveren en het bedrijf internationaal op de kaart te zetten. Mede- eigenaar de heer J. Drees kwam in 2013 en daarmee volgde een verdere ontwikkeling. Mede onder zijn visie is Lapack zich gaan toespitsen op productoptimalisatie en kwaliteitsverbeteringen. Met de overname van De Jong Pallets in Gorredijk en Messendorp in Foxhol heeft het bedrijf haar positie in het noorden van Nederland versterkt. Door de oprichting van Lapack BVBA in Aalter (België) en Lapack GmbH in Marsberg (Duitsland) is er invulling gegeven aan de internationale ambities van de Lapack Groep. In al die jaren is een brede kennis opgedaan op het gebied van houten verpakkingen, pallets, kisten, kratten, export pallets en speciaal verpakkingen. Gecombineerd met branche specifieke kennis en toepassingservaring maakt dat Lapack is uitgegroeid tot een markt- en klantgericht bedrijf en een betrouwbare partner op logistiek gebied.

Offerte Aanvragen

Export verpakkingenExport verpakkingenExport verpakkingeninfoliën exportproducten

sitemap

Lees meer over: