+31 (0) 599 41 24 37 info@lapackexport.eu
Selecteer een pagina

Export skids: transport van octabins, vaten, zakgoed, en big-bags.

Export skids zijn pallets zonder een bodemdek. Het enige echte verschil tussen een pallet en een skid is hoe het hoofdplatform wordt ondersteund. Voordat de dubbelzijdige pallet in de jaren dertig ontstond, werd de skid op grote schaal gebruikt. Export skids worden vaak gebruikt voor het transporteren van machines of onderdelen. Oorspronkelijk zijn chemiepallets ontwikkeld voor de Europese kunststof- en chemische industrie. De standaard voor pallets is ontwikkeld, om de grote diversiteit aan afmetingen te harmoniseren (https://epalnl.nl/europallet-informatie/). Zo ontstond een reeks van 9 houten typen transporteenheden waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Deze verschillen van elkaar in afmetingen en de constructie van het onderdek. Chemische pallets worden vooral gebruikt voor het vervoer en opslag van big-bag zakken, octabins, zakgoed en vaten met vloeistoffen.

Export skids worden vanwege hun hoge economische waarde niet alleen gebruikt in de chemische industrie, maar ook in andere industrieën. De chemische pallet is een veel gebruikt alternatief voor de welbekende europallet. De pallets kunnen eenvoudig worden verplaatst met een pompwagen of een vorkheftruc.

Formaten export skids

CP1 t/m CP9 duiden de verschillende formaten chemische pallets aan. Hieronder staan de afmetingen van de verschillende export skids aangeduid. Een aantal modellen hebben dezelfde afmetingen, maar verschillen van elkaar in constructie van het onderdek. De CP 1 t/m CP 5 pallets zijn pallets zonder een bodemdek en worden ook wel ‘skids’ genoemd, en worden vaak gebruikt.

De keuze voor de pallets hangt af van de goederen die er op vervoerd moeten worden en de benodigde afmetingen.

Export skids eigenschappen:

  • De CP-1: Afmetingen 1000 x 1200 mm.
  • De CP-3: Afmeting 1140 x 1140 mm. De CP-3 pallet heeft 3 onderlatten. CP-pallets worden voornamelijk gebruikt voor vaten, octabins en big-bags.
  • De CP-4: Afmeting 1100 x 1300 mm. CP-4 heeft 3 onderlatten.
  • De CP-5: Afmeting van 780 x 1140 mm. Wordt vaak gebruikt voor het transport in containers.

Duurzaamheid

LAPACK is een PEFC gecertificeerd bedrijf Ons hout komt uit gecertificeerde bossen.  Houten pallets zijn relatief goedkoop en milieuvriendelijk. Oude pallets (link pallet markt) worden compleet gerepareerd en vinden weer hun weg naar nieuwe klanten. LAPACK streeft er naar een pallet zo vaak mogelijk her te gebruiken.

Logistiek partner

LAPACK heeft al jaren een zeer brede kennis opgedaan op het gebied van kisten, kratten, pallets, lastdragers, export skids, speciale verpakkingen en andere houten productdragers en logistieke hulpmiddelen. Zo zijn we uitgegroeid tot een markt- en klantgericht bedrijf; uw betrouwbare partner op logistiek gebied.

Als pallet leverancier ontzorgen wij bedrijven compleet bij de export gedurende het gehele logistieke proces. We maken export kratten of export skids op maat, op onze eigen locatie, om die vervolgens naar de klant te sturen, ook kunnen we verpakkingsonderdelen maken en het product vervolgens bij de klant op locatie inpakken, of we ontzorgen de klant compleet van A tot Z compleet. Lapack regelt de container(s), we verpakken en labelen de producten, vullen de container(s), zorgen voor de douane- en exportdocumentatie, ook hebben we contact met brokers en regelen het transport; alles om uw export soepel en zo snel mogelijk te laten verlopen.

Offerte Aanvragen

Export skidsExport skidsExport skidsExport skids

sitemap

Lees meer over: